There was an error in this gadget

Monday, June 3, 2013

My Wedding Song?? Haha

Assalamualaikum...
Bagi yang x tahu.. blog saya nie adalh tempat saya luahkan perasaan je..hehe. Exam da nk dekat tp mood nk study tu x dtg2.. arghhh TENSION!!!
Kebelakangan nie saya rasa agak terganggu la.. Saya x bole buat 2 kej dlm satu masa. Si die mintak nk baca blog nie...haha mmg x bole la kn.. malu kottt. Salah saya jugak tersasul sebut psl blog nie.
Perassan sekurang ade lah SEDIH, STRESS, MARAH, GERAM.. Doakn kejayaan saya OK :)

Dalam mase2 cam nie la saya suke dngar lagu yg menenangkn.
Mungkin menenangkn bg saya je.. tp mane taw korang pon suke ngan lagu nie.

Die kate mata sy besar sngt.. terkejut!!! :P
have a nice day ya!

My Everything (Lena Park)


Sometimes I sit in silence
waiting for a sign, I’m breathless
Can’t believe that you’re not just a dream
But when you take my hand
my fears all fade away
Your love is more real than anything,
Oh, that I’ve ever known


Hold me close
don’t ever let me go, I am yours,
with all of my heart,
all of my soul
Never lookin’ back, you set me free

You are my everything
The very air I breathe
And your love is all I ever need to know
That we can live this life
Forever side by side
You give me strength to face the tides
You’re the sunlight in my sky
The way you look into my eyes,
I feel brand new, alive,
Cuz they tell me that I’m yours, and
You’re mine

Thought I had all the answers,
knew my way around, my life was
something that I thought would never change
Then you came along,
turned my world upside down
And baby I’m so glad that I was wrong
In your love, I am home

Hold me close
don’t ever let me go, I am yours,
with all of my heart,
all of my soul
Never lookin’ back, you set me free

You are my everything
The very air I breathe
And your love is all I ever need to know
That we can live this life
Forever side by side
You give me strength to face the tides,
You’re the sunlight in my sky
The way you look into my eyes,
I feel brand new, alive,
Cuz they tell me that I’m yours, and
You’re mine

So when things don’t go your way
When you’re let down, when you fear,
just reach for me, I’m here, oh,
Every storm, any mountain to be climbed,
lean on me, I’m by your side,
I will never leave your side

You are my everything
The very air I breathe
And your love is all I ever need to know
That we can live this life
Forever side by side
You give me strength to face the tides,
You’re the sunlight in my sky
The way you look into my eyes,
I feel brand new, alive,
Cuz they tell me that I’m yours, and
You’re mine
















Friday, May 31, 2013

20 and partners.

Assalamualaikum.
Memang da lama betul x tulis blog nie... hurmm saya dah pon melanjutkan pengajian di sebuah IPTA.. alhamdulillah seka
rang da masuk sem 2.. tngah study week hehe.
Setiap kali study week bnyak betul cabaran dan dugaan..Ingat lagi x post terakhir saya. HEEEEE saya sedang berkawan rapat dengan si dia.. well nmpknya usaha dia berjaya. Bila saya fikir balik umur saya da 20 tahun dan rasenya saya sdh ckp matang dalm mebuat pertimbangan. InsyaAllah saya x kan buat perkara yg dilarang serta menjaga batas2 pergaulan.
Si dia jauh di Johor dan saya di KL. Sekali sekala saya pergi ke tempat dia atas urusan uni dan berjumpa sekadar bertanya khabar.
Bila bercakap pasal perhubungan saya berasa ade sedikit jurang sebelum saya berumur 20 thun. Tp skung da x lg.. ye la kwn2 pon ade yang sudah nk mendirikan masjid jd bende nie kadang2 x bole di ambil remeh jgk kan.. bukn nk kate tapi ramai wanita kat luar sane berkerjaya tp masih tidak menemui pasangan mereka. Saya mahu berkerjaya namun saya x sanggup hidup sorang2.. Mak saya pon ckp x slh klo cari pasangan sekarang sbb saya pon da matang.. tinggal lagi mesti lar pandai seimbangkan pelajaran dan percintaan. Mungkinkah saya patut serius dngan si dia.. Saya bukan la org yang berpengalaman jd saya takut dikecewakan.. tp org kate pengalaman itu guru yang paling bagus. Doakn saya tidak mendapat pengalaman yg buruk ye...Amin.

Tuesday, April 10, 2012

StuDy WEEK!!~~

Assalamualaikum~~
Ni nak cerita sikit pasal minggu yng paling banyak dugaan dlam hidup saya tahun nie. Kenapa saya cakap minggu ni banyak dugaan? Sebab minggu ni merupakan minggu "study week". Minggu Study week ni adalah minggu yang diperuntukkan untuk kami (pelajar Matrik) untuk mengulangkaji pelajaran untuk final exam@PSPM. seminggu sebelum peperiksaan sebenar itu la minggu study week.
Susah jugak nak survive kalau tak da push oiver dari lecturer kami. Nak kena set masa untuk study subject ape, bila? dengan siapa? kat mane? macam mana? umm payah taw nak decide bende remeh-temeh mcm nie. Minggu ni mmg buzy sbb nk habis kan 4 subject... nk bertawakal, tanpa usaha mamang x guna la kan... nk tak nak kena lar berusaha sedaya yang mampu...
doakan saya berjaya ya... Assalamualaikum.

Wednesday, January 18, 2012

SAYA keliru, HATI bercelaru, OTAK buntu. Ini bukan DIRIKU!!

Assalamualaikum....
    Seperti yg dinyatakan di atas, sekarang ni saya tengah keliru, bercelaru, n buntu sangat2... saya pon x phm kenapa. Saya nk cerita tentang kwn saya, Seri nama dia. Seri nie bdk perempuan biasa je. Pergaulan dia dngan kwn2 di kampus sama seperti gadis remaja yg lain. Tapi Seri ni jenis yg x pernah jatuh cinta dengan mana2 lelaki. Dia suke main2 minat bdk laki tu, bdk laki ni tapi hakikatnye dia x pernah ade penganlaman bercinta mahupun jatuh cinta. Bagi Seri bercinta semasa di bangku sekolah adalah menyeronokkan tapi seorang pelajar tidak sepatutnya menjerat dirinya sendiri ke kancah gejala yg merbahayakan itu. Dengan pengalamannya melihat rakannya sendiri kecundang kerana "CINTA" dia semakin pasti dengan rumusannya itu.
   Walaupun hati Seri pernah tersentuh dengan layanan baik beberapa rakan lelakinya, dia berusaha untuk tidak menhiraukannya dan jika adapun perasaan itu susah untuk di hiraukan dia akan berterus terang dengan budak lelaki itu (dengan cara melawak ;). dengan ini rakannya tidak akan tahu hakikat yg sebenarkan? Perasaan yg tidak tenteram itu akan perlahan-lahan hilang dan kembali seperti sediakala.

    Sekarang Seri sudah pun berusia 19 tahun dan sedang melanjutkan pelajaran di sebuah IPTA. Seri seperti merasa kekosongan dalam rutin hariannya, "mengapa ya?" soalnya. Setiap kali perbualan rakan-rakannya beralih arah ke percintaan dia akn segera beredar ataupun menyibukkan dirinya. Seri sendiri tidak paham kenapa dia perlu berkelakuan begitu. Sebagai penyelesaian untuk tidak berasa ganjal, Seri akan berpura-pura minat akan budak lelaki yg tertentu, kadang-kadang bdk lelaki yg tidak pernah dikenalinye pun turut menjadi mangsa Seri.
    Tanpa pengetahuan Seri, sudah ada yg meng'usha' dirinya. Bagi Seri itu semua bukan lah masalah besar sehingga lah baru-baru ini. Seri tidak berapa kisah dengan kabar angin yg didengarnya kerana perasaannya pada si dia 'TOTAL 0'. walaupun sudah mengetahui perasaan si dia, Seri masih berkawan dan melayannya setara dengan rakan2 lelaki yg lain.
    Hati perempuan memang sukar diramal. Seri sedaya upaya mahu mengekalkan keadaan seperti biasa namun mampukah dirinya bertahan dengan segala-galanya, darah remajanya, perasaan ingin merasai cinta, godaan dan hasutan syaitan, serta kesungguhan si dia.......
 
    Cerita di atas hanyalah rekaan semata-mata, tapi keadaan saya ada sedikit persamaan dengan Seri.. harap-harap saya dapat mengharungi masalah ini dengan sebaik mungkin.... kerana dengan menyelesaikan masalah kita memperoleh pahala... Amin. Assalamualaikum :)

Wednesday, December 7, 2011

...PENAT!!!!

Assalamualaikum...
 sebenarnya hari ni  ak nk mengadu nasib jew kat sini.... Seriusly hari ni hari yg paling penat dalam hidup ak.
well x la yg paling penat tp antaranya lar... ari nie gi kuliah cam biasa kol 7.30 pg...bla..bla..dum..dam..dum..dam.. da hbs kuliah kol 1 tgh hari.. mkn, solat rehat-rehat semua.. pkol 2.30 ptg da gerak gi dewan besar dewngar ceramah dari university yg nk promote dorangnyer uni la kan....tp hr ni ak mmg x leh thn ngantok...x sampai 5 min ak dok kat bangku dewan besar tu ak da lentok da.... ak rase besalah sangat ngan org yg dok berceramah tu,,, ye ar bub ak x dengar ape yg die dok bebel..walaupon ak taw bende tu penting untuk mase dpn ak... MAAFKAN SAYA!!

 ak terbangun dari tido seminit sebelom program tu habis...ak x bangge langgung ngan prangai ak seriously!!
papehal ak pon bla lar balek dorm ak...x pepasal nk kena p[indah dorm plak...(asrama ak ngan renovate)  tp ak kesah ape kan ak ngan tok ak pon tido lar LAGI..hahaha. Fine, x lame pas tu ak pon gi lar kemas brg nk pindah bilek....turun naik tangge..turun naik.. abes semua barang ak bawak turun..mase tu da malam da...da nk kol 9 mlm cam tu...mandi2 pastu mkn...da kol 10.30... tetibe ade keje express lak so aqk ngan wat bende merepek tu ngan kumpulan ak skung..sungguh seksa rasenyer...tension lorrhhh!!!

 ak nk tidooooooo,,PENAT NIE>>> doa kn ak cepat siap mende alah nie k...god nite guys.. :[

Friday, November 18, 2011

"B0YfrIeND"!!!!!

Mesti semua excited kan ngan title nie...hehehe sebenarnye kite nk kongsi ngan korang semua yg baru2 nie kite terpikat ngan satu boy band dri korea nie.."BOYFRIEND"
 waaaaaaa~~~~~~~
hencem2 x dorang?? hehehe...tp dorang nie sume mude2 taw..
kte bg biografy dorang nie skit k...
Dari kiri :
              Jeong Min (1994.01.02)
              Kwang Min (1995.04 24)
              Min Woo (1995.07.31)
              Young Min (1995.04.24)
              Dong Hyun (1989.02.12)
              Hyun Song (1993.06.09)
kan dah ckp dorang nie mude.. :))
yg menarik pasal group nie bkn sbb dorang nie stok jambu n mude2...tp sbb dlm group nie ade TWINS!!
x nk bg taw sape yg twin or maybe korang da taw kot..
ok lar lastly nk share gak ngan korang bebanyak membe group BF yg mane ak minat....
nie lah DIE~~~~
~~YOUNG MIN~~
Noona saranghea (^o^)

Tuesday, November 1, 2011

FiZik MaNiacSz!

Wargghhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TenTiOn btol lar.....ok first of all hari nie I ade ujian akhir sem and the subject is FIZIK IS FUN SO WHAT EVER..... ok seriosly mmg x minat subject nie. Nape lar kene ade fizik dlam dunia nie SO that what i seriously thinks,,,,,hurmmm
tp nape org laen bole jwb bende yg same?? nape ak x boleh?? WHY!!!!! THIS IS SO UNFAIR ={
....ak try taw blaja bende nie sampai sanggop stay up dan bagai lah....
tengok nie sampai sanggop tampal semua formula kat dinding lg..dasyat---
Credit tu my friend Nadhirah as she's the one who makes this notes.
Kami satu dorm pakat tngok nota tu kat kat dinding...well~ membantu jgk..

Physic the crazies?? I'm totally agree!!!!
SAY: only if I tention x dpt jwb soalan..klo dapt laen cite arr..hehehe